Keresés a honlapon
„TERMÉSZETTUDOMÁNYOS ÉLMÉNYKÖZPONT"
2018.03.27.

INDUL A „TERMÉSZETTUDOMÁNYOS ÉLMÉNYKÖZPONT MOHÁCSON” CÍMŰ PROJEKT
Közgyűlés 2018
2018.03.07.

Egyesületünk 2018. március 1-jén tartotta idei évi rendes közgyűlését.

2018 | 03 | 26
MOHÁCSI VÁROSSZÉPÍTŐ ÉS VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET ÉS
MOHÁCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

SAJTÓKÖZLEMÉNY
INDUL A „TERMÉSZETTUDOMÁNYOS ÉLMÉNYKÖZPONT MOHÁCSON” CÍMŰ PROJEKT


100%-os támogatásból valósul meg a Mohácsi Jenő Városi Könyvtárban az a természettudományos élményközpont, ami a Mohácsi Városszépítő és Városvédő Egyesület és Mohács Város Önkormányzata által közösen hoz létre. A megvalósításra kerülő tudásközpont a mohácsi tankerület általános- és középiskolás diákjainak nyújt oktatáson kívüli, az élménypedagógia módszereire épülő tanulási lehetőséget.

A tervezett fejlesztés célja a fiatalok képességfejlesztése, képzése természettudományos élménypedagógiai programok segítségével, ami hozzájárul a természettudományos és műszaki pályák népszerűsítéséhez, a természettudományi ismeretek oktatási színvonalának emeléséhez. A kialakítani tervezett programcsomag biztosítja a minőségi oktatáshoz, neveléshez és képzéshez való hozzáférés javítását, a köznevelési intézmények tanulóinak tanórán kívüli kompetenciafejlesztését, ismeret- és tudásgyarapítását, ezáltal elősegíti a tehetségek azonosítását és a hátránykompenzációt is. A tudásközpont támogatja a pedagógusok, oktatók, szakemberek felkészítését, illetve biztosítja a természettudományos élményprogramokhoz szükséges infrastruktúrát. A fiatalabb, alsó tagozatos gyermekeket játékos foglalkozások során, míg az idősebb diákokat komolyabb, IT eszközök használatát, programozási nyelv megismerését biztosító informális és nem formális képzések, műhelyfoglalkozások megvalósításával kerülnek megszólításra.

A tudásközpont várhatóan idén októberében kezdi meg működését, a 2018/2019-es tanévtől kezdve a fő működési terület a hétköznap délutáni szakkörök lesznek, hétvégén pedig alkotóműhely foglalkozások kerülnek megvalósításra. A nyári szünetben a gyermekek számára programozó-táborok kerülnek megvalósításra hétköznapokban.

A várakozások szerint a tudásközpont legnagyobb attrakciója a manapság egyre népszerűbb robotika lesz, melyről már a projekt előkészítő szakaszában megrendezésre kerül egy bemutató roadshow a könyvtárban.